نقش‌ها و مسئولیت‌های مدیر بازاریابی در صنعت هتل‌داری

از قابلیت‌های مدیر بازاریابی در صنعت هتل‌داری، می‌توان به افزایش درآمدها و درصد اشغال هتل و استفاده سودمند از محل‌های اقامت، محل برگزاری جلسات و امکانات تفریحی هتل اشاره کرد. مدیر بازاریابی هتل باید آگاهی و درک عمیقی از عوامل تاثیرگذار بر این صنعت داشته و بر نیازها و نگرش‌های مشتریان هتل اشراف کامل داشته باشد.


مدیر بازاریابی درهتل مسئول هماهنگ کردن فعالیت‌های بازاریابی و تبلیغاتی، برای پاسخگویی به نیازهای مشتری بوده، و برای اطمینان از رضایت کامل مشتریان (از امکانات و سایر موارد) باید همکاری نزدیکی با دیگر کارکنان هتل داشته باشد.


1- تحقیق:

مشتریان ممکن است براساس موقعیت مکانی، مسیر دسترسی به جاده، راه آهن یا فرودگاه، امکانات، شهرت هتل (جهت مهمان نوازی) و یا قیمت آن، هتل مورد نظر خود را انتخاب نمایند. شما به عنوان یک مدیر بازاریابی، باید عوامل تعیین کننده را به گونه‌ای تنظیم کنید تا بستر مناسبی برای تجدید نظر و جذب مشتریان به هتل خود را فراهم آورید.


برای شناسایی نقاط ضعف و قوت هتل، وضعیت مشتریان خود را در سایت رزرواسیون هتل و یا وبسایت‌‌های رزرواسیون دیگر بررسی نمایید و یا حتی با تماس‌های پی در پی با مشتریان خود صحبت کنید. برای بررسی عوامل تأثیرگذار بر هتل شما نظیر: افزایش تقاضا برای اقامت هر چه کم هزینه‌تر خانواده‌ها، یا قیمت سوخت، یا امکانات بهتر برای مسافرین تجاری، می‌توانید از بررسی تحقیقات صنعت گردشگری سود ببرید.


2- هوشیاری:



به عنوان یک مدیر بازاریابی، راه های کسب اطلاعات در مورد هتل خود را برای مشتریان آسان کنید. وب‌سایت شما باید اطلاعات بروزی را در مورد امکانات هتل، نرخ‌ها، مقصد مسافرت و جانمایی آن یا اطلاعات دقیقی از امکانات برگزاری جلسات و رویدادها را در اختیار میهمانان و مشتریان قرار دهد. جزئیات اطلاعات هتل را در وبسایت‌های مقصد و سایت‌های رزرو آنلاین قرار دهید تا مخاطبان مورد نظر خود را بیشتر جلب کنید.

3- ترویج:
توسعه تبلیغات بخش مهمی از بازاریابی هتل است. رزرو هتل شما باید به مرور افزایش یابد. برای تحقق این امر می‌توانید حین رزرو، رویدادهای ویژه‌ای مانند تعطیلات آخر هفته لذت‌بخش و یا ارائه پیشنهاداتی مانند اقامت رایگان یک شبه هنگام رزرو اتاق برای یک دوره، را تدارک ببینید که این استراتژی می‌تواند به شما در جذب مهمانان بیشتر کمک کند. اگر هتل شما دارای اتاق‌هایی جهت برگزاری کنفرانس‌ها می‌باشد، باید آنها را در زمانی که جلسات کمتری برگزار می‌شود پر نگه دارید. برای این کار پیشنهاد استفاده کوتاه مدت اتاق‌های کنفرانس برای کسب و کارهای محلی.

4- برقراری ارتباط با مشتری:


برای ایجاد یک پایه درآمد پایدار و اطمینان از سطوح بالای کسب و کار رایج، شما نیاز به ایجاد روابطی قوی با مشتریان خود دارید. یک برنامه برای وفادارسازی میهمانانی که بطور مکرر اتاق‌های شما را رزرو می‌کنند به سود شما و مشتریانتان خواهد بود. هدف از این برنامه معرفی هتل به شرکت‌ها یا افرادی است که نیاز به مجموعه هتل شما برای برگزاری جلسات یا اسکان بازدیدکنندگان خود دارند، می‌باشد.

5- ارتباط:
در کنار دیگر اعضای تیم مدیریت هتل، به عنوان مدیر بازاریابی فعالیت شما برپایه شناسایی اولویت‌های بازاریابی است. فعالیت‌هایی که مواردی نظیر بررسی سطوح رزرو در آینده به منظور برنامه‌ریزی برای تبلیغات و افزایش میزان اشغال را در بر می‌گیرد.

با تیم مدیریت رویدادها، برنامه‌ریزی بازاریابی برای جذب کنفرانس‌‌ها و رویدادها بیشتر را انجام دهید. به اشتراک‌گذاری نتایج نظرسنجی رضایت مشتری با تیم خدمات مشتری می‌تواند در افزایش استانداردهای مراقبت از مشتری و خدمات‌رسانی بهتر به شما و دیگر اعضا کمک شایانی نماید.



نویسنده: یان لینتون
مترجم: مهرداد مرادی


لینک مقاله